Кому грант від ЄБРР?

від Максим
Обсуждение с клиентом

Під поняттям «грант» маються на увазі безоплатні інвестиції, які видаються суб’єктам бізнесу організацією ЄБРР. Європейський банк реконструкції і розвитку надає безкоштовну допомогу від Європейського союзу.

Зазвичай гранти надаються перспективним представникам бізнесу, які демонструють бажання рости і розвиватися, впроваджувати креативні та інноваційні рішення. Гранти безпосередньо спрямовані на розвиток підприємницької діяльності.

На що можна отримати грант від ЄБРР?

Фінансові кошти виділяються ЄБРР на впровадження консалтингових проектів, куди входить розробка бренду та фірмового стилю, впровадження автоматизації виробництва, CRM-систем, маркетингових стратегій, установка ліцензійного ПЗ і багато іншого.

Половина суми виділяється в якості компенсації від банку, а інша половина оплачується заявником. Залежно від особливостей і складності реалізації проекту, програма ЄБРР 2021 гранту виділяється на термін від 4 місяців до року.

Після завершення проекту комісія ЄБРР проводить оцінку ефективності використання гранту. В перевірку включені різні чинники, в тому числі фінансові та нефінансові аспекти діяльності підприємства.

Політика надання грантів діє і в Україні. За результатами перевірок більше половини підприємств продемонстрували хороші результати у вигляді поліпшення продуктивності роботи, збільшення оборотів і обсягів продажів на експорт. Також позитивна динаміка спостерігається в значному збільшенні кількості робочих місць.

Хто саме видає гранти?

Організація ЄБРР була створена ще 30 років назад з метою розвитку малого та середнього бізнесу і організації переходу підприємств до відкритої ринкової економіки. Акціонерами європейського банку є понад 60 країн світу і дві великі міжнародні організації. Підтримка надається підприємцям в 38 країнах Європи та Азії.

Також діє програма ЄБРР Україна. За час співпраці вдалося отримати кредитування для більш ніж 400 проектів.

Хто може отримати грант від EBRD Ukraine?

Існує цілий ряд суворих правил і порядків для отримання інвестиційного гранту, який надає український банк реконструкції і розвитку бізнесу.

В першу чергу підприємства-претенденти не повинні бути пов’язані військовою промисловістю, гральним бізнесом, виробництвом і постачанням на ринок міцних алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Друге важливе правило – це розподіл акцій компаній. Більше 50% акцій має належати громадянам України.

Також необхідно щоб в штаті компанії працювало від 10 до 250 офіційно оформлених працівників.

Сама компанія повинна мати стаж діяльності від двох років, прозору звітність і прагнення до розвитку, що виражається у вигляді позитивної динаміки бізнесу.

На жаль, багато компаній ведуть чорну політику бізнесу, тому не зацікавлені в участі в програмах на видачу європейських грантів.

Для чого видаються гранти?

Сьогодні гранти ЄБРР в Дніпрі – це можливість відкрити нові горизонти для бізнесу, ввести раціональні стратегії управління, вивести компанію малого і середнього бізнесу на більш високий рівень, навчити підприємства мислити масштабно, впроваджувати інновації, розширювати штат робочих місць.

Залучення зовнішнього консультанта дає можливість переглянути роботу підприємства, виявити слабкі місця, які знижують прибутковість. Фахівець такого профілю має багатий досвід у своїй сфері, може з боку оцінити обстановку в усіх департаментах компанії. Зовнішній консультант стикався з фірмами на різних етапах розвитку, тому може дати грамотні рекомендації і професійні поради щодо поліпшення діяльності організації.

План отримання гранту

Алгоритм отримання інвестиційного гранту починається з подачі заявки. Після її схвалення настає етап розробки технічного проектного завдання. Потім підписується договір з персональним консультантом і угода з Європейським банком про надання інвестицій в форматі гранту. Після реалізації проекту зовнішнім консультантом і оплати його професійних послуг компанія отримує грант. Через встановлений період часу проводиться перевірка ефективності використання гранту.

0 коментар

Подібні пости

Другие кейсы компании

Калькулятор вартості

ОТРИМАЄТЕ ПОПЕРЕДНЮ
ВАРТІСТЬ ВАШОГО ПРОЕКТУ

ПОЧАТИ

ПОСЛУГИ

  • Корпоративний сайт
  • Landing Page
  • Інтернет-магазин
  • Маркетплейс
  • SEO-просування
  • Контекстна реклама
  • Таргетована реклама
  • SMM-просування
  • Просування в YouTube
  • Аудит сайту
  • Аудит контекстної реклами
  • Аудит таргет. реклами
  • Аудит соціальних мереж
  • Аудит Youtube-каналу
  • Маркетинговий аудит
  • Маркетингова стратегія
  • Налаштування веб-аналітик

КОНТАКТЫ

+38 (098) 813 97 61

Звоните с 09:00 до 20:00

webprdnepr@gmail.com

АДРЕС ОФИСА

г. Днепр,
ул. Европейская, 4

г. Киев, ул. Рудан ского, 3

КОНТАКТЫ

Для Вас мы Online
7 дней в неделю

Забронировать время

Встретимся в Вашем офисе в Киеве или Днепре.
Вы в другом городе и стране? Проведем звонок online.
Приглашаем к нам офис на чашечку кофе!

КОНТАКТЫ

+38 (098) 813 97 61

Звоните с 09:00 до 20:00

webprdnepr@gmail.com

АДРЕС ОФИСА

г. Днепр,
ул. Европейская, 4

г. Киев, ул. Руданского, 3