Що може дати аутсорсинговий відділ маркетингу?

від Максим
Люди позируют со скрещенными руками

Вас цікавить аутсорсинг маркетингу в Дніпрі? Запрошуємо вас звернутися в професійну компанію WebPR, яка готова запропонувати широкий перелік послуг в напрямку інтернет-просування бізнесу.

Що собою являє аутсорсинг маркетингу?

Простими словами маркетинговий аутсорсинг означає передачу функцій по роботі з ринком незалежним позаштатним фахівцям. Співпраця з таким експертом здійснюється за домовленістю, на виконавця покладається певний спектр завдань, які він повинен виконати. Послуги професійного маркетолога допомагають вивчити ринок і поліпшити продажу, оскільки ці два напрямки нерозривно пов’язані між собою.

Головні завдання маркетингового аутсорсингу

Перед початком співпраці з позаштатним спеціалістом з маркетингу важливо визначити основні завдання, які будуть поставлені для виконання. Експертові можна довірити електронну комерцію або весь обсяг ринкової діяльності, включаючи офлайн-просування. Нижче розглянемо головні завдання, які зазвичай виконує віддалений маркетолог для клієнта.

  1. Комплексне просування компанії в онлайн або офлайн сегменті.
  2. Формування маркетингової стратегії і бізнес-плану.
  3. Вживання заходів щодо поліпшення впізнаваності бренду.
  4. Складання плану дій, спрямованих на підвищення лояльності цільової аудиторії.
  5. Обробка клієнтських заявок і розширення бази.
  6. Аналіз конкурентів і ринку в цілому.
  7. Оцінка успіхів і ризиків впровадження набутих стратегій.

Тут перераховані тільки основні завдання, кожна з яких розгалужується на цілий ряд інших пунктів. Керівник бізнесу може покласти на плечі маркетолога комплексний маркетинг або конкретні завдання, наприклад, налаштування контекстної реклами, SMM, орієнтування, створення бізнес моделі і т.д.

Кому потрібні послуги аутсорсинг маркетолога?

Варто розібратися, кому вигідно замовляти подібні послуги. Тут все індивідуально, адже часто буває так, що великі організації, де є свій відділ маркетингу, потребують лише у веденні будь-якої ніші, і віддалений відділ маркетингу відмінно справляється з таким завданням. Інші ж замовляють комплексну послугу на аутсорсинг і отримують від цього потрібні вигоди.

Нижче розглянемо основні проблеми, з якими стикаються компанії, і які успішно вирішують маркетологи на аутсорсингу.

Проблема 1. Немає бюджету на відділ маркетингу

Для деяких компаній пошук хорошого фахівця з просування на ринку стає справжньою проблемою. Підібрати грамотного експерта не вдається тижнями, місяцями або навіть роками. В такому випадку послуги маркетингового аутсорсинг від позаштатних експертів з реклами та просування стають вигідним рішенням, оскільки дозволяють закривати завдання, що виникають в поточній момент. Також буває просто невигідно утримувати окремий штат маркетологів і дешевше періодично звертатися до позаштатним фахівцям з реклами.

Проблема 2. Брак знань в області просування

Для людей, які, наприклад, працюють в напрямку продажу інструментів, газових котлів або косметики, досить складно розібратися в нюансах настройки реклами та маркетинговому аналізі. При цьому вони можуть бути першокласними фахівцями в своїй діяльності. Як кажуть, «кожен повинен займатися своєю справою», і це вірно. Тому доручити складний процес вивчення ринку, формування стратегії і її реалізації найкраще експертом з маркетингу.

Проблему 3. Брак часу

Буває таке, що завдання по маркетинговому напрямку потрібно вирішити в найкоротші терміни, а у вас немає для делегування відповідного фахівця в штаті. Навчати співробітників? Зазвичай на це немає часу і зайвих грошових ресурсів. Набагато простіше – найняти позаштатного маркетолога для виконання поставленого завдання.

Важливою перевагою позаштатних маркетологів є великий досвід в найрізноманітніших напрямках, адже вони працюють з безліччю клієнтів. Такі фахівці завжди в курсі всіх змін, тому набагато швидше включаються в роботу.

Тепер, якщо вам потрібно замовити аутсорсинг інтернет-маркетингу в Дніпрі, звертайтеся в професійний сервіс WebPR, де працюють кращі фахівці з просування бізнесу будь-якого напрямку.

0 коментар

Подібні пости

Другие кейсы компании

Калькулятор вартості

ОТРИМАЄТЕ ПОПЕРЕДНЮ
ВАРТІСТЬ ВАШОГО ПРОЕКТУ

ПОЧАТИ

ПОСЛУГИ

  • Корпоративний сайт
  • Landing Page
  • Інтернет-магазин
  • Маркетплейс
  • SEO-просування
  • Контекстна реклама
  • Таргетована реклама
  • SMM-просування
  • Просування в YouTube
  • Аудит сайту
  • Аудит контекстної реклами
  • Аудит таргет. реклами
  • Аудит соціальних мереж
  • Аудит Youtube-каналу
  • Маркетинговий аудит
  • Маркетингова стратегія
  • Налаштування веб-аналітик

КОНТАКТЫ

+38 (098) 813 97 61

Звоните с 09:00 до 20:00

webprdnepr@gmail.com

АДРЕС ОФИСА

г. Днепр,
ул. Европейская, 4

г. Киев, ул. Рудан ского, 3

КОНТАКТЫ

Для Вас мы Online
7 дней в неделю

Забронировать время

Встретимся в Вашем офисе в Киеве или Днепре.
Вы в другом городе и стране? Проведем звонок online.
Приглашаем к нам офис на чашечку кофе!

КОНТАКТЫ

+38 (098) 813 97 61

Звоните с 09:00 до 20:00

webprdnepr@gmail.com

АДРЕС ОФИСА

г. Днепр,
ул. Европейская, 4

г. Киев, ул. Руданского, 3